Joakim er én av ti svensker som får stipend til EU-prestisjeskole. Norge har kuttet sine stipender 24. november 2024 - 03:38
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke 22. november 2024 - 15:45
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Vi forventer mer åpenhet fra nordiske universitetstopper 70 nordiske universitetsrektorer har møttes til samtaler i Brussel under strengt hemmelighold. «Chatham House Rules» kler akademia svært dårlig.
Styrk kunnskapssektoren og bevar mangfoldet UHR mener at det bør utvikles to parallelle søyler i Nasjonalt kvalifikasjonsrammeverk, ett for fagskolene og ett for universitet og høgskoler.
Enkelt grep kan skape flere grønne bedrifter fra forskning Det haster med å skape flere bedrifter fra offentlig finansiert forskning. Det er nødvendig for å bygge nytt, kunnskapsbasert, grønt og eksportrettet næringsliv.
Rammeplaner virker konserverende og hindrer kvalitetsutvikling En ekspertgruppe foreslår nå å redusere antallet rammeplaner innen lærerutdanningene. Vårt utgangspunkt er at de burde avskaffes. Rammeplaner ikke er et ønsket styringsverktøy for universiteter og høyskoler.
Over 1000 studenter får utsatt eksamen Streiken trappes opp og konsekvensene vokser. Minst 1000 studenter får eksamen utsatt, og flere tusen vil få utsatt sensur.
To av tre forskere har foreldre med høyere utdanning: — Må motvirke dette For første gang har Statistisk sentralbyrå (SSB) sett på sammenhengen mellom foreldrenes utdanningsnivå og forskere i universitets- og høgskolesektoren.
Fra pluss til minus i Agder Universitetet i Agder (UiA) gjør opp 2023 med et driftsunderskudd på 21,8 millioner kroner.
Når «alt» blir en del av fagfeltet til «alt». Et svar til Whittaker Atle G. Guttormsen svarer Sunniva Whittaker om skillet mellom §3- og §5-mastergrader.
Lenge leve folkehelsen! Et svar til Guttormsen om mastere Atle Guttormsen stiller meg spørsmål om hva de studentene som tar en master i folkehelsevitenskap, blir mastere i. Den utfordringen tar jeg gjerne!
Frykter nedbygging av lærerutdanningene. Ble ikke hørt Toppene ved landets universiteter og høgskoler vil ikke be om friske penger til kriserammede lærerutdanninger. Lærerutdannere advarer om nasjonal krise.
Hva blir man master i, Whittaker? Selv om Sunniva Whittaker kanskje ønsker et klart skille mellom §3- og §5-masterprogrammer, så er dette skillet stort sett helt borte.
Om bindestreker og gammel versus ny De erfaringsbaserte tverrfaglige mastere er ikke et problem, så lenge de holder høy kvalitet på egne premisser. De gjenspeiler et kompetansebehov som universiteter og høyskoler gjør klokt i å ikke neglisjere.
526 studenter felt for fusk i 2023. Dette universitetet tok flest Universitetet i Agder felte i fjor flere studenter for fusk enn NTNU, som har tre ganger så mange studenter. Studenter blir ikke behandlet likt, tror leder Oline Sæther i Norsk studentorganisasjon.
Når staten investerer i forskning, må forskningen være nyttig og resultatene må deles og tas i bruk Grønn og digital omstilling krever samarbeid med forskningsmiljøer som kjenner bedriftenes utfordringer og muligheter. Det brukes mye penger på å få til dette samarbeidet. Men gjør vi det på rett måte?
Rektorer åpner for å harmonisere jukseregler.— Vi trenger et felles regelverk Rektor ved Universitetet i Oslo erkjenner at det er behov for felles nasjonale regler og forståelse av hva som er fusk.
Ubegrunnede påstander om at det finnes A-lag og B-lag av masterstudenter All forskningserfaring bør verdsettes, skriver UiA-rektor Sunniva Whittaker. Hun reagerer på utspillet fra Svein Stølen og Bjørn Stensaker ved UiO i den pågående debatten om plagiering.
Her er snakkisene om hvem som kan bli NTNU-rektor To interne ledere har allerede meldt fra at de ønsker å bli rektor ved NTNU. Men det snakkes om flere.
Skuffet etter at regjeringen fant ny utvalgsleder Dag Terje Andersen tar over som leder for kompetansereformutvalget. Universitets- og høgskolerådets leder mener regjeringen burde benyttet anledningen til å få inn flere medlemmer fra kunnskapssektoren.
UHR og NSO reagerer på SFU-kutt: — Regjeringen kaster barnet ut med badevannet De nasjonale konkurransearenaene er svært ettertraktede ordninger som har bidratt til å sette kvalitet på kartet. Derfor reagerer NSO og UHR kraftig når regjeringen uten særlig gode grunner velger å kutte ut ordningen for utdanning.
Viderefører fire av seks forskningssentre Evaluering av universitetets toppforskningssentre er en av sakene på styremøtet ved UiA onsdag.
«Lite ambisiøst», «uheldig», «totalt ubegripelig» og «et svik» Reaksjonene i kunnskapssektoren er mange etter fremleggelsen av forslag til statsbudsjettet.
— Underlig at det skal lages en kompetansereform uten at vår sektor er representert Kompetanseutfordringene i arbeidslivet må løses i et samarbeid mellom partene i arbeidslivet og utdanningsinstitusjonene, skrev departementet i en pressemelding og presenterte et utvalg uten representater for utdanningsinstitusjonene.
Svein Stølen: — Det er trygt å være på Universitetet i Oslo Rektor Svein Stølen gikk fredag fra møte til møte med ansatte og studenter ved Universitetet i Oslo. — Dette er en alvorlig situasjon som preger institusjonen, sier han.
Ble grillet om skolepenger, lærerutdanning og midlertidighet — Det er veldig dramatiske tall, og jeg synes ikke statssekretæren svarer veldig bra for seg, sier leder av Pedagogstudentene, Kaspara Halkjelsvik. Hun ønsket å vite hva regjeringen skal gjøre med lærerrekrutteringen.
Får 5 millioner for å skolere ingeniører i havvind Universitetet i Agder får 5,1 millioner kroner fra regjeringa for å tilby ingeniører videreutdanning i havvindteknologi.
Fusk og «selvplagiat» på UiA Det er viktig at fusk blir avdekket, samtidig som det er positivt at retningslinjene for selvplagiat nå blir klarere, skriver Sunniva Whittaker. Ved universitetet hun leder har 37 studenter blitt utestengt for å kopiere egne arbeider.
Ønsker en statsråd med interesse for sektoren — Min refleksjon er at statsråder har en interesse og entusiasme for sin sektor og kjemper sin sektors sak. Det fikk vi ikke med Ola Borten Moe, sier UiS-rektor Klaus Mohn.
Klager til Ola Borten Moe på lang saksbehandling i Nokut Universitetene og høgskolene mener de blir diskriminert når regjeringen bare bevilger ekstra penger til Nokuts saksbehandling av søknader fra fagskoler.
Batteriforskningssenter med 80 forskere åpner i Grimstad Morrow Research Centre (MRC) er Norges største batteri- og utviklingssenter. Fredag er det duket for åpning sammen med Universitetet i Agder.
Studentleder: — Vi må prioritere hardere og få til en bedre arbeidsdeling Ola Borten Moes krav om strengere prioriteringer var tema da toppene ved universiteter og høgskoler møttes i Kristiansand tirsdag.
Norges mest publiserende forsker ble frikjent for juks. Nå er 12 av artiklene hans flagget Ifølge forlaget har Hamid Reza Karimi manipulert siteringstallene til egne artikler.
Rektorene er fornøyde med milliardbevilgning, men er fortsatt bekymret for økonomien — De omfattende kuttene i sektoren er ikke reversert med denne oppjusteringen, sier UHR-leder Sunniva Whittaker.
Deler ut nesten én milliard ekstra. Sjekk hvem som får hva Regjeringen anslår en prisvekst på over 5 prosent, og foreslår å øke bevilgningene til sektoren med 984 millioner kroner.
Se hvem av rektorene som fløy mest og minst i 2022 Over 20 tonn CO2-ekvivalenter skiller de som fløy mest og minst av landets universitetsrektorer i 2022.
Bruker titalls millioner kroner på å lokke til seg studentene Reklamefilmer, sosiale medier, annonser. Millionene ruller når universitet og høgskoler skal gjøre seg lekre for unge søkere.
Solid støtte til å droppe alders- og kjønnspoeng Universitetene og høgskolene er gjennomgående positive til opptaksutvalgets omfattende forslag til forenkling av opptakssystemet.
Norge trenger flere med bachelor- og mastergrad Det er en udekket etterspørsel etter arbeidstakere med høyere utdanning både i privat og offentlig sektor. Framover er gapet forventet å øke, skriver leder av Universitets- og høgskolerådet, Sunniva Whittaker.
Kalte inn til TikTok-møte: — Ikke fremmed for å gjøre en ny vurdering Universitetet i Sørøst-Norge inviterte studentambassadørene som styrer universitetets TikTok-konto til møte.
«Alle» institusjonene er på TikTok. Bare én heller mot å avvikle kontoen Universiteter og høgskoler er hyppige brukere av den kinesiske appen TikTok. Samtidig forbyr flere land at appen brukes av politikere i frykt for at kinesiske myndigheter skal få tilgang til sensitiv informasjon.
Sliter med å løse skolepengefloke: — Et uhåndterlig problem Universiteter og høgskoler har ingen systemer for å sjekke statsborgerskap og kvalitetssikre hvem som skal betale studieavgift. — Dette illustrerer hvor kaotisk det er, sier UiO-rektor Svein Stølen.
Norske bedrifter trenger 700 flere med doktorgrad Norske bedrifter melder om stor mangel på personer med riktig høyere utdanning. — Vi må dimensjonere utdanningssystemet mer etter arbeidslivets reelle behov, sier NHO-sjefen.
Frp vil avslutte «dyptgående» forsknings-samarbeid med Kina Frp fremmet onsdag forslag i Stortinget om at regjeringen skal avslutte forskningssamarbeid med blant andre Kina og Iran.
Språk og merittering Kunnskapsdepartementet vil sette i gang et arbeid med å utarbeide en handlingsplan for norsk fagspråk. Det vil vi i UHR være med på, skriver Sunniva Whittaker.
Endelig nei til psykologi i Agder Universitetet i Agder får ikke opprette profesjonsstudium i psykologi, sier Nokut.
Whittaker ønsker gjenvalg som rektor i Agder Sunniva Whittaker stiller til valg for en ny periode, hvem som kan bli ny prorektor ved Universitetet i Agder er uklart.
Velger ny rektor i februar Det er lyst ut rektorvalg ved Universitetet i Agder. Sunniva Whittaker vurderer fortsatt om hun skal stille for en ny periode.
— Når eg brukar ordet rasisme, blir det dårleg stemning. Det er nesten ikkje plass til å snakke om det Langt igjen til mangfald blir tatt på alvor i akademia, meiner førsteamanuensis Ronald Mayora Synnes.
UiA får ikke lov til å tilby master i rettsvitenskap Mens BI fikk ja og nå vil lansere en fullverdig juristutdanning, avslo Nokut søknaden fra Universitetet i Agder (UiA).
Ingen rektorer på topp 500-liste: — Ikke typisk førstesidestoff Hun er en av få akademikere på medietopplisten. Seniorforsker Gunnveig Grødeland innrømmer at hun måtte tenke seg om før hun begynte å takke ja til mediehenvendelsene.
Advarer mot å spre de desentraliserte utdanningene for tynt Nokut-direktør Kristin Vinje mener det kan gå utover kvaliteten i utdanningene hvis studiestedene blir for spredt.
Korleis skal Høgskulen i Volda styrast i framtida? Sjølv meiner eg – framleis – at Høgskulen i Volda bør halde fram med ordninga med vald rektor, skriv rektor Johann Roppen.
Opprop: Slå ring rundt norsk forskning «Å sette prioriterte forskningsprosjekter på vent, kan gi alvorlige konsekvenser for norsk forskning.»
UiA-professor fekk pris — Eg tek i mot prisen med stor glede og takknemlegheit, seier Ole-Christoffer Granmo.
Sunt å drøfte styringsmodell Universitets- og høyskolesektoren står overfor store endringer og blir møtt med nye krav og forventninger, skriver UiA-rektor Sunniva Whittaker, som mener det gjør diskusjonen om valgt eller ansatt rektor viktig.
Er redd politikerne ikke skjønner konsekvensene Rektorer ved landets universiteter og høgskoler er unisone og uttrykker sterk bekymring for regjeringens forslag til løsning i Forskningsrådet.
Mener høyere utdanning og forskning er blitt en salderingspost Leder av Universitet- og høgskolerådet, Sunniva Whittaker, er bekymret for konsekvensen regjeringens dramatiske kutt vil ha på den frie forskningen.
OsloMet-rektor vil ta Gules systemkritikk på alvor — Hvis det er klare begrensninger her, må vi ta tak i det, sier rektoren ved OsloMet, etter at Lars Gule annonserte i Khrono at han sier opp. Flere støtter Gules kritikk.
Klart for den store debatten om ytringsfrihet i akademia Debatten er nå ferdig. Du kan se den i opptak her.
Norge trenger et sterkere forskningsbudsjett Norge har ikke råd til å nedprioritere forskning i nok et statsbudsjett. Denne høsten må forskningen være budsjettvinner.
Fagskolene framsnakkes. Rekordmange søkere — Rent faktisk er det mange akademikere som jobber som renholdere i Norge, sier fagskolelærer.
Fusk i koronaens tid Utfallet i saken om selvplagiat ved Universitetet i Agder påkaller et behov for en gjenopptakelseskommisjon, mener professor emeritus Karl Øyvind Jordell.
Borten Moe orienterte universiteter og høgskoler Glad for gode avklaringer og flere muligheter for tilpasning.
Rektorenes krav til regjeringen: Få studentene tilbake på campus! Det er knyttet store forventinger til regjeringens koronapressekonferanse torsdag kveld.
Førebur omikronkrise i undervisninga. Foreslår utveksling av lærekrefter Omikron kan setje heile semesteret på spel, meiner UiT-rektor Dag Rune Olsen. Han inviterer til utveksling av undervisarar på tvers av institusjonar.
Vår sektors fremtid endres dramatisk — Det er urovekkende at regjeringen velger å nedprioritere høyere utdanning og forskning, skriver styreleder i Universitets- og høgskolerådet, Sunniva Whittaker i sitt nyttårsinnlegg.
— Å tro at studieplasser alene vil hjelpe oss, er feil Rektorer ved landets sykepleierutdanninger er unisone: Man vil aldri lykkes om det ikke følger praksisplasser med de 500 nye studieplassene. OsloMet-rektoren mener det også er en hån å kreve at 200 plasser skal finansieres av institusjonene selv.
Rektor Whittaker er ikke så hjelpeløs som hun gir inntrykk av — Med basis i sine posisjoner har Sunniva Whittaker større muligheter enn noen andre til å øve innflytelse som sikrer studentenes rettssikkerhet i fuskesaker.
Vi har ingen innflytelse over Felles klagenemd Sykepleiertudenten som lå an til to års forsinkelse i studiene grunnet sen klagebehandling i fuskesak vil trolig kunne fullføre gjenstående deler av studiet på ett år, opplyser UiA-rektor Sunniva Whittaker.
Sendrektig klagebehandling for student som risikerer dobbelt straff Karl Øyvind Jordell er oppbrakt over hvordan Universitetet i Agder håndterer fuskesaken som oppnådde omfattende medieomtale sist sommer.
Rektorene er litt urolige, og håper «Nesna-vedtak» skal høre til sjeldenhetene Nord universitet er pålagt å gjenåpne studiested Nesna. Rektorer ved andre universiteter er urolige for autonomien framover.
Hevder det blir milliardkutt for høyere utdanning Både studenter og ledelse innen høyere utdanning er svært skuffet etter at budsjettforliket mellom Ap, Sp og SV var i havn mandag kveld.
Vant Cannes-priser for video til Hollywood-stjerne Universitetet i Agder gikk helt til topps og vant tre priser i internasjonal TV-konkurranse i Cannes.
Universitetet i Agder snur etter anklager om «gubbete» regler Universitetet i Agder avslo kvinnelige fotballspillere som spiller i 1. divisjon toppidrettsstatus på lik linje med menn. Nå har universitetet tatt grep.
«Omveien» til innreise i Norge er fullt lovlig — Etatene har i sine smittevernfaglige vurderinger lagt vekt på behovet av verifiserbar dokumentasjon ved innreise til Norge.
Sjå direktesendinga frå Språkdagen Fleire kjende namn frå universitet- og høgskulesektoren skal i ilden under Språkdagen 2021.
«Bremsene på for sektor som skal drive Norge fremover» — Nå har budsjettforslaget gått fra dårlig til verre, mener Universitets- og høgskolerådet (UHR).
Universitet og høgskoler taper over 600 mill. på pensjonskutt: — Dramatisk Totalt sett er rammen til universitet og høgskoler redusert med over en milliard kroner i den gamle regjeringens forslag til statsbudsjett for 2022, har Universitets- og høgskolerådet regnet ut.
La folket på Nesna feire Kan alle sammen være så snille og gjøre Nesnas ansatte og befolkning en stor, stor tjeneste? La oss få feire. La oss få smile. En ny jobb venter i morgen, skriver Gary Hofman sin gjennomgang av nesnasaken.
Norge trenger en forsknings- og høyere utdanningsminister Universitets- og høgskolerådet (UHR) forventer at en ny regjering fortsatt prioriterer høyere utdanning og forskning, og sørger for en egen statsråd som ivaretar sektoren.
Reagerer på «drittpakke»-kommentar om kunnskapsministerpost Rektorer i Tromsø, Oslo og Agder syns at Arbeiderpartiet bør se på kunnskapsministerposten som en av de viktigste i regjeringen.
Gjenreising av Høgskolen i Nesna: Ingen trussel mot universitetenes autonomi Regjeringen og Stortinget kan vedta å gjenreise Høgskolen i Nesna som en selvstendig høgskole, uten at det truer autonomien til andre høgskoler eller universiteter.
Advarer ny regjering mot fortsettelse på Nesna — Vi er mot detaljstyring av sektoren. Det gjelder også i saken om nedleggelse av studiesteder som på Nesna. Vår holdning er at det er institusjonene og universitetsstyrene som skal styre dette, sier Sunniva Whittaker, leder for universitets- og høgskolerådet.
Afghanistans hjernekraft er under angrep Vi oppfordrer både avtroppende og påtroppende regjering til å bidra til å hente ut og slippe inn utsatte forskere og studenter på flukt.
Ingen omstilling uten forskning Valgkampens hovedsak er klimapolitikk og grønn omstilling. Paradoksalt nok er forskningspolitikken fraværende.
Økt testing og sporing når enmeterskravet blir fjernet Fredag fjernet regjeringen enmeterskravet i høyere utdanning. Noen fortsetter med avstand, andre åpner opp under kontroll. — Vi skal øke testingen for å sikre oss ved smitte, sier rektor Dag Rune Olsen ved UiT.
På høy tid å åpne for utenlandske ph.d.-studenter og forskere Universiteter og høyskoler har ikke tid til å vente til en gradvis lettelse i restriksjonene en gang senere på høsten.
Her må ansatte og studenter ha gyldig koronapass for å komme inn — Det kan være at tiltaket anses som nødvendig som følge av vaksinemotstand, sier leder av Universitets- og høgskolerådet, Sunniva Whittaker.
Balansert ledelse for en samlet sektor Universitets- og høgskolerådet bør være en organisasjon hvor det er takhøyde for at de ulike interessene kan luftes og diskuteres åpent, skriver Sunniva Whittaker.
Agder-rektor: «Nord-Norge er ikke det eneste området i landet med distrikt» Hva gjør vi dersom prinsippene motvirker at hele landet vårt får dekket sitt kompetansebehov, spør UiA-rektor Sunniva Whittaker.
Den største forskjellen på de nye og de gamle Påstanden om at de nye universitetene ikke har forstått hva et universitet er, faller på sin egen urimelighet og kan ikke stå uimotsagt, skriver Sunniva Whittaker.
18 rektorer om hjemmekontor etter pandemien Tvilsomt om alt blir som før: Flere jobber med konkrete ordninger for hjemmekontor etter koronapandemien.
Digital undervisning og mer avstand: — Det blir spennende å se resultatet av påsken For drøyt to uker siden ba regjeringen universitetene og høgskolene om å planlegge for digital undervisning fra og med 6. april. Denne uken kom beskjeden om at dette skulle gjelde fra torsdag 25. mars.
Om rektorvalg og studentdemokrati Styringsmodellen med valgt rektor ser ut til å bli stående. Desto viktigere blir derfor Eldeviks betraktninger om kronisk lav valgdeltakelse i den videre diskusjonen.
UH-sektorens nye samfunnsbidrag: Behov for et nytt begrepsapparat? Forslag til ny UH-loven gir sektoren fire samfunnsoppdrag og ikke tre slik det er i dag. Dannelse blir et sentralt begrep i det nye formålet og dette oppdraget må ikke bli borte i diskusjonen om sektorens rolle i samfunnet.
Flere med planer om juss, psykologi og medisinstudier Juss, medisin og psykologi: Flere universiteter og høgskoler har allerede klare planer for hva de vil tilby — hvis de får lov.
Det er vanskelig å se gode grunner til at noen studier har monopollignende privilegier Vi mener at gradsforskriften med sine monopollignende bestemmelser er utdatert.
Nesten alle meiner dei er gode i engelsk Stadig fleire blant dei som underviser i høgare utdanning vurderer sin eigen kompetanse i engelsk som bra eller svært bra.
UiA svarer Will Ferrell og General Motors' reklame Universitetet i Agder slenger seg på svarbølgen til det amerikanske bilselskapet med sin humoristiske vri.
Forundret over YS sin quickfix Å delta på digitale emner som inngår i et studieprogram vil selvfølgelig gi noe faglig innsikt, men vil på langt nær gi samme utbytte som for en gradsstudent som er en del av et faglig og sosialt fellesskap.
Gode vilkår for studenter og vitenskapelig ansatte: to sider av samme sak? Selv om vi er kommet et godt stykke på vei med både studentansettelser og merittering, er vi på langt nær ferdige, skriver rektor og viserektor ved Universitetet i Agder.
Husebekk mener UiB-Olsen kan være utsatt for en svertekampanje UiT-rektor Anne Husebekk sier at uroen rundt Dag Rune Olsen og Universitetet i Bergen kan ha med interne forhold ved UiB å gjøre. Hun mener også at media noen ganger ikke presenterer hele sannheten.
Ikke bare de gamle universitetene som er opptatt av grunnutdanningenes vilkår Vi anser kvalitet i gradsstudiene som en forutsetning for å lykkes med livslanglæring, skriver agderrektor Sunniva Whittaker
Vi må ikke i vår iver for inkludering av én gruppe, ende med å diskriminere en annen Vi har ingen grunn til å anse vår leverandør Kristiansand kongressenter AS som et diskriminerende selskap, skriver rektor ved Universitetet i Agder, Sunniva Whittaker.
UiA og antidiskriminering: Her er en utfordring til rektor Vi synes det er problematisk at UiAs ledelse velger å anse en stor menighet med flere aksjeselskaper som sårbar part i denne saken, og ikke skeive studenter og ansatte, skriver seks UiA-ansatte i dette innlegget.
Det er vilje, ikke loven, som gjør at vi leier Q42 Vi har vært tydelige på at vi ikke ønsker å diskriminere på bakgrunn av livssynet til eierne av aksjeselskapet, uavhengig av hva loven måtte si, skriver rektor ved Universitetet i Agder, Sunniva Whittaker.
Seier for studentene – og mangfoldet Universitetet i Agder har fått plassert regnbueflagget i Filadelfia-menighetens lokaler. En seier for studentene, skriver rektor Sunniva Whittaker.
Kunnskap om selvmordsforebygging er relevant for alle Regjeringen ønsker å innføre enn nullvisjon for selvmord. Her påhviler det universitetene et stort ansvar for å både utvikle og formidle relevant kunnskap.
Rektor om de falske universitetene: — Vi risikerer å bli satt i vanry Rektor Klaus Mohn mener de falske universitetene utgjør en omdømmerisiko. Rektor Curt Rice er overhodet ikke bekymret.
UiA og pandemi-forberedelser Universitetet i Agder, i likhet med andre høyere utdanningsinstitusjoner, var godt forberedt, og hadde en god infrastruktur for å takle situasjonen, da koronakrisen inntraff, skriver rektor Sunniva Whittaker.
Vil flytte deler av undervisningen bort fra campusene Rektor ved Universitetet i Agder, Sunniva Whittaker, ser frem til å flytte deler av undervisningen bort fra campusene og inn til byene.
Urolig for at koronakrisen vil gi permanent digitalisering Rektorer utelukker ikke videreføring av enkelte koronaløsninger.
Rice mener statsråden vingler: — Føler jeg må beklage til mine ansatte Rektor ved OsloMet, Curt Rice, er blant flere som etterlyser tydeligere signaler fra statråd Henrik Asheim om hvem som kan få tilgang til campus under koronapandemien.
Dette vil rektorene ha svar på fra statsråd Henrik Asheim Stengt, eller bare litt stengt, er spørsmålet flere rektorer ønsket svar på i møtet med statsråd Asheim torsdag. Utvidet semester, eksamensjuks og utveksling var andre tema.
Eks-rektor Bovim møter motbør Styring og ledelse. «Synsing» og «uforstand» er to ord som blir brukt om eks-rektor Gunnar Bovims innspill om styring og ledelse i akademia.
17 tonn tynger Nybøs klimakampanje Klima. Statsråd Iselin Nybø vil ha kunnskapssektoren med på konkurranse om å flyge minst og gjere mest for berekraft. Samstundes er hennar eige klimafotavtrykk større enn for dei fleste rektorane i landet.
Ho er sjølv vegetarianar. Men kjøtfritt julebord har ho ikkje tru på Berekraft. Rektor ved Universitetet i Agder, Sunniva Whittaker, trur ikkje vegetariske julebord gjer folk meir klimavennlege. Ho er sjølv vegetarianar.
Jeg vil styrke studentdemokratiet Demokrati. Det har aldri vært meningen at studentmentorene skal erstatte studentenes demokratisk valgte representanter, svarer rektor Sunniva Whittaker i Agder.
Raftostiftelsen: — Tør universiteta ta i Tibet? Eller arrangere seminar om Tiananmen-massakren? Kinasamarbeid: Universiteta må vise i praksis at dei støttar opp om den akademiske fridomen, ikkje berre prate om det, meiner Raftostiftelsen.
Rektorer reagerer på utspill om kutt i humanistiske utdanninger Humaniora. Flere universitetsrektorer reagerer på utspill om at mange utdanninger innenfor humanistiske fag er «bortkastet», og at staten bør redusere støtten til disse utdanningene.
Rektorkjedet overrakt i Agder Rektorskifte. Hun tiltrer først i august, men Sunniva Whittaker på Universitetet i Agder kan allerede smykke seg med rektorkjedet hun har overtatt fra avtroppende rektor Frank Reichert.
Agder-direktør snur og foreslår tre viserektorer Ledelse. Direktøren ved Universitetet i Agder snur og ber styret vedta å ha tre viserektorer, etter at påtroppende rektor Sunniva Whittaker har sagt sitt.
Brev fra en påtroppende rektor ved Universitetet i Agder Mentorordning. Alle innspill fra studenter om hva vi kan gjøre for å gjøre studenttilværelsen mer meningsfull er svært velkomne, skriver påtroppende rektor Sunniva Whittaker .
Et brev til en nyvalgt rektor i Agder Mentor. Studentledere i Agder håper den nyvalgte rektoren kan gi dem en ordning med mentor for alle studenter.
Ny kandidat til rektorvalget i Agder Valgkamp. Da har to kandidater meldt seg til rektorvalget i Agder og det blir valgkamp. Siste frist for å melde inn kandidatur er mandag.
Nyeste artikler
Informasjon om studenter som strøk lå åpent i fem år
Joakim er én av ti svensker som får stipend til EU-prestisjeskole. Norge har kuttet sine stipender
Har varslet behov for å kutte opp imot 100 årsverk. Kun åtte får tilbud om sluttpakke
Tilbake til penn og papir?
Hva vil vi med barnevernspedagogutdanningen?
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Juss-nestor mener Kjerkols fuskesak må behandles på nytt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024